Review: Yankee Candle Peeps

*WAARSCHUWING: deze blog post bevat een overdosis roze*

Eindelijk dan toch een tart van Peeps en Jelly Beans in mijn bezit kunnen krijgen!!

20170612_100815_resized (1)

Twee geuren die officieel alleen via Yankee Candle in de US te verkrijgen zijn. Een vriendin uit Engeland heeft nog geprobeerd Peeps voor me te vinden toen ze in de US op zakenreis was. Maar uiteindelijk heb ik deze tarts gewoon gevonden via de winkel Nieuwenburg VOF in… Zoetermeer! Ik kom zelf ook uit Zoetermeer dus ik vond dit wel ironisch.

Peeps is een geur waar ik super nieuwsgierig naar was sinds deze afgelopen Pasen in de US uitkwam. (Het feit dat de wax roze is en er een super schattige afbeelding op staat heeft hier ook echt niks mee te maken, hoor).
Bijna elk jaar geeft Yankee Candle nieuwe Paasgeuren uit. Helaas kregen we er dit jaar in de EU alleen maar saaie bloemengeuren bij (persoonlijke mening. Calm down).
En Bunny Cake is sinds kort ook nog eens retired. Jammer voor sommige EU fans dus.

Peeps zijn trouwens Amerikaanse marshmallow bunny-vormige snoepjes, dus ergens ook wel logisch dat deze geur een US exclusive is gebleven.

235265.jpg

20170608_211906_resized
De tart heb ik getest in mijn 35 watt elektrische brander (roze met glitters!) in plaats van op mijn theelichtbrander. En dat was maar goed ook! Want zoals ik al had verwacht is Peeps een mierzoete en hele sterke geur, en de elektrische brander maakt veel geuren iets minder heftig omdat de wax er minder heet op wordt.

Nu de geur zelf: Peeps doet me heel veel denken aan Cotton Candy van Yankee Candle.  Het heeft dezelfde warme zoete geur. Alleen ruik ik in Peeps ook een vleugje vanille, en suiker zoals je dat ook proeft op die rood/roze spekjes. De geur heeft ook iets spekjes-achtig.

4fd21d569168ba2561b8bea61ae5b898

Ondanks het testen op de elektrische brander vond ik de geur het eerste uur bijna te mierzoet maar gelukkig werd de geur daarna minder heftig. Een halve tart was voor mijn kleine woonkamer ook meer dan genoeg.

Omdat dit een Paasgeur is, is de geur inmiddels ook uitlopend in de US. De tarts zijn daar al niet meer te verkrijgen. Maar ik verwacht dat deze volgend jaar weer op zullen duiken in de winkels en Yankee Candle website.

Peeps is een aanrader als je van zoet houdt! Omdat ik zelf al mijn favoriete zoete geur met Scentiments UK Pink Sugar Fairy heb gevonden ben ik niet van plan om van Peeps de dure jar via de US aan te schaffen. Ik wacht wel weer tot volgend jaar op de tarts.

Een review van Jelly Beans volgt nog!

Nieuwenburg VOF website: http://www.nieuwenburgbloemen.nl/

2 thoughts on “Review: Yankee Candle Peeps

  1. Grappig, ik heb aan de gele Peeps gesnuffeld in Amerika en vond die behoorlijk stinken, maar ik hou blijkbaar niet zo van marshmallowgeuren. Fireside Treats was bij mij ook geen schot in de roos.

    Liked by 1 person

    1. Ik heb precies hetzelfde met marshmallow geuren! Ik word er licht misselijk van. De gele Peeps heb ik nog niet geprobeerd maar ik heb begrepen dat die versie echt een marshmallow geur is. Die sla ik dus over 😉 De roze versie is een nieuwe variant en vond ik meer naar de roze/gele spekjes ruiken met een beetje vanille er doorheen. Gelukkig werd ik er door het gebrek aan marshmallow niet misselijk van. Maar het was wel kantje boord mierzoet.

      Like

Leave a comment